Про юридичну агенцію "Укрюрпослуги"

Ми пропонуємо повний спектр юридичних послуг для українських та іноземних компаній а також фізичних осіб, резидентів та нерезидентів України.
Враховуючи Ваші інтереси та керуючись Вашими побажаннями ми у найстисліші терміни знайдемо правові рішення, спрямовані на забезпечення успіху Вашого бізнесу.
Також ми забезпечимо успішне та ефективне вирішення Ваших особистих питань правового характеру.
контакти: (0332) 29-97-70; (097) 38-58-658; (063) 32-20-973
e-mail: ukryrposlugi@ukr.net

середа, 17 липня 2013 р.

Покращення триває. Вводять податок на вагітність.

Третина суми, виділеної на декретну відпустку працівниці, роботодавець повинен сплатити як єдиний соціальний внесок. З самої вагітної будуть утримувати 2 відсотки виплат. Це передбачають зміни до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», які набули чинності з 1 липня 2013 року.

Так званий «податок на вагітність» критично оцінюють жінки, які планують стати мамами, і роботодавці.

Експерти прогнозують, що роботодавці будуть шукати шляхи зменшення фіскального тиску.

Олександра чекає дитину і вважає, що їй пощастило. Свою допомогу вона отримала ще до набрання чинності змін до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Дівчина підрахувала, що їй довелося б віддати державі 160 гривень.

Сума невелика, каже вона, але і вагітність - справа не дешева, тому зараз кожна копійка на рахунку.

«Більшість за свою вагітність не раз потраплять до лікарні. І ці гроші, які вважаються родовими, практично, йдуть ще до пологів на всілякі крапельниці, уколи, щоб зберегти свою вагітність », - розповіла Олександра.

Вона також говорить, що знає приклади, коли жінки отримують гроші «в конверті», офіційно не працюючи.

У такому випадку, зазначає вона, їх допомога при вагітності взагалі мала. Олександра прогнозує, що незабаром, з «податком на вагітність», таких жінок буде більше.

Від таких новацій першими постраждають самі жінки.
«Якщо перевести на бізнес цей податок, то роботодавці будуть намагатися не брати на роботу цих людей. Як звільнити людину, завжди можна придумати », - зауважує експерт.


Голова Комітету економістів України Андрій Новак вже підрахував, що завдяки цьому бюджет держави щомісяця зможе отримувати 100 мільйонів гривень. Але, на думку експерта, такий податок завеликий для приватних малих і середніх підприємств. Тому підприємці будуть шукати шляхи, як його обійти.

Немає коментарів:

Дописати коментар