Про юридичну агенцію "Укрюрпослуги"

Ми пропонуємо повний спектр юридичних послуг для українських та іноземних компаній а також фізичних осіб, резидентів та нерезидентів України.
Враховуючи Ваші інтереси та керуючись Вашими побажаннями ми у найстисліші терміни знайдемо правові рішення, спрямовані на забезпечення успіху Вашого бізнесу.
Також ми забезпечимо успішне та ефективне вирішення Ваших особистих питань правового характеру.
контакти: (0332) 29-97-70; (097) 38-58-658; (063) 32-20-973
e-mail: ukryrposlugi@ukr.net

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Затримку оформлення субсидій планують компенсувати новою знижкою.

Перламентарям запропонували боротися із затримкою оформлення субсидій на ЖКП в органах соцзахисту населення. Зокрема, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає «знижку» на ЖКП в разі «гальмування» відповіді про надання субсидії.
 Верховній Раді днями зареєстрували законопроект №3420 «Про запровадження принципу мовчазної згоди при наданні житлових субсидій».
Документом пропонується запровадити принцип мовчазної згоди.
«Суть даного принципу полягатиме у отриманні громадянином права на оплату нарахованих на всю площу житла та фактично спожитих згідно показників засобів обліку житлово-комунальних послуг зі зниженням їх цін та тарифів на 70 відсотків, а у разі звернення за призначенням субсидії для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – права на отримання субсидії у подвійному розмірі, за умови якщо ним подано в установленому порядку необхідні документи у повному обсязі, але рішення про призначення (непризначення) субсидії не було прийнято протягом десяти днів після подання документів та отримання необхідних відомостей від відповідних органів», - зазначається в пояснювальній записці.
Зокрема, законопроект пропонує такий розрахунок 70% знижки:
1) сім’я, що складається з 2 пенсіонерів та отримує 1200 грн. пенсії на кожного члена сім’ї, тобто 2400 грн. на сім’ю;
2) сім’я проживає у двокімнатній квартирі;
3) нарахування житлово-комунальних послуг для такої сім’ї орієнтовно становить 1500 грн.
Зазначається, що згідно з даними калькулятора розрахунку житлових субсидій, розмір субсидії для сім’ї становитиме 1337 грн., тобто 89% від нарахованої суми житлово-комунальних послуг.
Ініціатори вважають, що запровадження такої системи стимулюватиме органи соцзахисту вчасно приймати рішення про призначення субсидій, оскільки затримка в ухваленні або ж неприйняття такого рішення матиме наслідком автоматичне збільшення розміру житлових субсидій.


Джерело: law.jkg-portal

Немає коментарів:

Дописати коментар