Про юридичну агенцію "Укрюрпослуги"

Ми пропонуємо повний спектр юридичних послуг для українських та іноземних компаній а також фізичних осіб, резидентів та нерезидентів України.
Враховуючи Ваші інтереси та керуючись Вашими побажаннями ми у найстисліші терміни знайдемо правові рішення, спрямовані на забезпечення успіху Вашого бізнесу.
Також ми забезпечимо успішне та ефективне вирішення Ваших особистих питань правового характеру.
контакти: (0332) 29-97-70; (097) 38-58-658; (063) 32-20-973
e-mail: ukryrposlugi@ukr.net

середа, 23 жовтня 2013 р.

Працівник якому не виплатили заробітної плати має право на індексацію та компенсацію без врахування строків позовної давності.

Конституційний Суд України оприлюднив прийняте 15 жовтня рішення у справі за конституційним зверненням громадянина Дзьоба Юрія Володимировича щодо офіційного тлумачення положення ч. 2 ст. 233 Кодексу законів про працю України .
Згідно ч.2 ст. 233 другою ст. 233 КЗпП у разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком .
Ю.Дзьоба просив дати тлумачення зазначеної норми в аспекті того , чи поширюється необмежений термін звернення працівника до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати на вимоги про стягнення компенсації втрати частини зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати та індексації заробітної плати , нарахування яких не здійснено роботодавцем , і щодо яких існує спір між працівником і роботодавцем.
Суд вирішив , що в аспекті конституційного звернення положення ч. 2 ст. 233 КЗпП слід розуміти так , що в разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення сум індексації заробітної плати та компенсації втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати як складових належної працівникові заробітної платибез обмеження яким - або терміном незалежно від того , чи були такі суми нараховані роботодавцем.
Рішення КСУ є обов'язковим до виконання на території України , остаточним і не може бути оскаржене.

Джерело: http://jurliga.ligazakon.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар